Ágymatrac tisztítási tanácsok

Egy ágymatrac megvásárlása gyakran magas kiadásokkal jár, emiatt érdemes azt óvni a szennyeződésektől. Ennek ellenére néhány havonta érdemes tisztítani a matracot, vagy olyan esetekben, amikor leöntöttük valamivel, vagy összekoszoltuk. Mutatjuk, hogy otthon mivel lehet tisztítani az ágymatracot.

Ha nem öntöttük le semmivel, hanem csak általános ágymatrac tisztításról van szó, akkor egy porszívózásra van szükség, amit követően levendulaolajjal összekevert szódabikarbónával kell beszórni a matracot.

Ha nem csak port akarunk eltávolítani, hanem konkrét szennyeződést, akkor már nehezebb dolgunk lesz. Gyakori probléma az izzadságfolt vagy a nyálfolt, melyek egyformán sárgás színű foltot hagynak a matracon. Ennek eltávolítására már nem lesz elég a házi praktika, hanem vegyszerre lesz szükség. Vagy matrac tisztító szerre lesz szükség, vagy hidrogén-peroxidot kell beszerezni, és szódabikarbónával összekeverni, és ezzel lefedni a foltot.

Ha nem akarunk ezekkel a megoldásokkal vesződni, akkor a száraz gőzös tisztítás segítségünkre lehet. Száraz gőzzel tisztító berendezést vásárolhatunk magunknak is, de vannak szolgáltatók, akik ezzel foglalkoznak. A technológia előnye, hogy nem csak tisztítást jelent, hanem fertőtlenítést is, így tökéletes munkát lehet végezni alkalmazásával. További előnye, hogy vegyszermentes tisztítást, fertőtlenítést jelent, köszönhetően a magas hőmérsékletnek és a magas nyomásnak.