Lehetőségek okostelefon kijelzőjének javítására

Az okostelefonok egyik leggyakoribb problémája, hogy leejtjük őket, vagy odaütjük valamihez, és megreped, vagy akár össze is törik a kijelzője. Ilyenkor több lehetőségünk is van a probléma orvoslására, ezeket fogjuk cikkünkben átnézni.

Gyári szerviz

Lehetőségek okostelefon kijelzőjének javításáraA legbiztonságosabb megoldás természetesen a gyári szerviz. A probléma, hogy általában a garancia nem terjed ki törött kijelzőre, aminek következtében fizetnünk kell a javításért. Általában a gyári szerviz drágább lesz számunkra, mint a többi lehetőség, amit választhatunk a kijelző cseréjére. Amennyiben még garanciás telefonunk, akkor a nem gyári beavatkozás annak elvesztésével járhat, tehát lehet, hogy célszerű ezt választani, akkor is, ha kicsit többet kell fizetnünk érte.

Kijelző védő

A kisebb probléma, repedés elfedésére, a továbbtörés megelőzésére ragaszthatunk kijelző védő fóliát a kijelzőre. (A problémamentes kijelzőre is célszerű ragasztani, mivel rendkívül jól megvédi a kijelzőt a kisebb igénybevételektől.)

Nem gyári szerviz

Ma már rengeteg helyen végeznek okostelefon kijelző cserét. Előnyük, hogy olcsóbban, gyorsabban csinálják, mint a gyári szerviz, és gyári technológiával cserélik a kijelzőt, tehát minőségben sem kell csak emiatt lejjebb adnunk.

Saját magunk cseréljük

Rengeteg olyan okostelefon típus van, amely nem igényel szaktudást, hanem internetes leírások, videók segítségével saját magunk is ki tudjuk cserélni a törött kijelzőt, ha egy kicsit értünk a szereléshez. Előtte mindenképpen érdemes saját telefonunknak utánanézni interneten, hogy mit ajánlanak mások a javításra, nehogy nagy hibát kövessünk el.