Hogyan vásároljunk lábbelit az interneten?

Egyre többet, egyre több mindent vásárolunk az interneten, azonban sokkal körültekintőbben kell eljárni, mint személyes vásárlás esetén, ugyanis sokkal egyszerűbb nem megfelelő lábbelit vásárolni. Lássuk, mire figyeljünk webáruházas lábbeli vásárlás esetén.

A legfontosabb, hogy megfelelő méretet válasszunk. Ha biztosra akarunk menni, akkor olyan webáruházból vásároljunk, ahol a lábbelikhez mérettáblázat is tartozik. Nem elég kiválasztani, hogy 37-es cipőre van szükségünk, mert nem tudjuk biztosra, hogy a 37-es méret pontosan mit is fog jelenteni. Olyan mérettáblázatot keressünk, amely tartalmazza az egyes méretekhez tartozó talphosszakat is, ugyanis ez alapján el fogjuk tudni dönteni otthonról is, hogy melyik méretet válasszuk.

Szerencsére a lábbelikre is vonatkozik a webáruházas vásárlás esetén előírt 14 napos, feltétel nélküli elállási lehetőség, így akkor sem kell kétségbe esni, ha véletlenül nem megfelelő méretet rendelünk. Általában azonban a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik, ami 1-2 ezer forint is lehet, így mindenképpen érdemes a rendelés előtt mindent megtenni, hogy megfelelő méretet válasszunk.

Mivel nem tudjuk felpróbálni a lábbelit, így nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy nem feltétlenül egyforma méretű mindenkinek mindkét lába. Amikor a talphosszunkat határozzuk meg, mindkét lábon mérjük meg, és a hosszabbnak megfelelő cipőt válasszuk.