Gyakori webáruházas problémák

Gyakori webáruházas problémákMa már rengeteg webáruházat találhatunk minden témában az interneten, azonban nem mindegyik működik gazdaságosan. Vannak, akik csak elindítják webshopjukat, de nem figyelnek a részletekre, nem rendelkeznek részletes tervvel. Cikkünkben a webáruház készítéshez tartozó gyakori hibákat fogjuk bemutatni.

Nem megfelelő termékképek és leírások

Az egyik legfontosabb dolog, hogy internetes vásárláskor az érdeklődők olyan terméklapokkal akarnak találkozni, melyek minden információt tartalmaznak, amire szükségük van a vásárláshoz. Sok webshop tulajdonos ezt nem veszi figyelembe, és nem fordít elég figyelmet erre.

Hiányzó elérhetőségek

Az elérhetőségek felsorolása nem csak bizalmat ébreszt a látogatókban, hanem azt szeretik is használni, ha kérdésük van. Amennyiben ez hiányzik, vagy el van dugva, sok vásárlót veszíthetünk miatta.

Bonyolult vásárlási folyamat

Amikor kiválasztották, amit akarnak vásárolni, akkor elvárják a látogatók, hogy minél hamarabb le tudják rendezni az egész vásárlást. Ezt elő kell segítenünk regisztráció nélküli vásárlással, egy oldalas kitöltési felülettel.

Nem mobilbarát webshop

Az okostelefonoknak köszönhetően rengetegen vásárolnak mobilról. Ha nincs számukra optimalizálva a webshop, akkor nem biztos, hogy végigszenvedik a vásárlási folyamatot telefonról, előfordulhat, hogy más, reszponzív webshop kínálatából rendelnek majd a mienk helyet..