Tanácsok üvegfestéshez

A kreatív hobbik rendkívüli népszerűségnek örvendenek az emberek körében, egyre többen vannak azok, akik valamilyen kreatív tevékenységgel töltik szabadidejük, vagy akár munkaidejüket. A kreatív hobbik népszerűségét többek között az adja, hogy rengeteg különféle kreatív tevékenység közül lehet választani. Az egyik ilyen lehetőség az üvegfestés.

Tanácsok üvegfesték használatához

Az üvegfesték előnye, hogy bármilyen üvegen, üveg felületen használható. Ennek köszönhetően poharakat, üvegképeket, mécsestartókat, vázát, befőttesüveget, de akár üveggömböt is lehet dekorálni. Az üvegfestés ráadásul a mosogatást is bírja, így nem csak dísznek tökéletesek az elkészített eszközök, hanem valójában használhatók is.

Az üvegfestéshez szükségünk lesz magára az üvegfestékre. Üvegfestéket vásárolhatunk különböző színekben külön-külön is, de lehetőség van egy teljes szett vásárlására is, amely szinte minden szükséges színt tartalmaz, különösen kezdők számára. Egyéb kiegészítők, amik kelleni fognak, az a kontúrfesték, valamint a lemosáshoz, folt eltüntetéshez szükséges papírtörlők, oldószer.

Az üvegfestés általában a minta megrajzolásával kezdődik. Kezdők számára jó megoldás az interneten található minták használata, nem kell azonnal saját motívumokat, díszítést kitalálni. A kiválasztott mintát aztán fel kell vinni az üvegre. Szerencsére nem lesz nehéz dolgunk, mivel az üveg átlátszó, így a minta könnyen másolható lesz kontúrfestékkel. A kontúrfesték megszáradása után könnyedén kitölthető, festhető a minta többi része is.