Kismama fotózás tanácsok, tippek

A várandósság időszakát a kismamák gyakran szerezik megörökíteni, megőrizni, amire az egyik legjobb megoldás a kismama fotózás. Ha te is kismama fotózásra készülsz, akkor bemutatunk néhány tanácsot, amivel meg tudod könnyíteni a dolgodat.

Először is nagyon fontos a tökéletes fotós kiválasztása, ugyanis ez nagyon nagy mértékben hozzá fog járulni a képek minőségéhez. Ha fotóst keresel, akkor mindenképpen profi fotóst érdemes megbízni. A kiválasztás előtt tanulmányozd a fotós weboldalát, referencia munkáit, hogy tetszik-e az a stílus, megjelenés, amit a fényképeivel el tud érni. Olyan fotóst válassz, akinek a korábbi munkáival teljesen elégedett vagy.

A fotózás időpontját érdemes minél későbbi időpontra választani, ugyanis annál látványosabbak lesznek a képek a nagyobb hasnak köszönhetően. Arra azért ügyelj, hogy a várható szülés előtti 1-2 hétben ne legyen a fotózás, ekkor a főszerepet a pihenés kell, hogy kapja.

A fotózás helyét általában 3 lehetőség közül szokták kiválasztani, a lehetőségek otthoni, szabadtéri vagy stúdió fotózás. Ha biztosra szeretnél menni, vagy csak változatosságra vágysz, akkor akár mindhárom megoldást lehet alkalmazni. A legtöbb profi fotós rendelkezik stúdióval, és vannak jól bevett szabadtéri helyek is, ahol gyakran készítenek képeket.

A ruhák kiválasztásánál a fehérneműk, és a hasat nem eltakaró ruhák a kedveltek kismama fotózás esetén. A színeket tekintve a fehér és a fekete a leggyakoribb választás, de szinte bármilyen szín megfelelő lehet. Arra kell ügyelni, hogy ne legyenek minták, logók a ruhákon, amik el tudják vonni a figyelmet fotózás közben.