Hogy működik a lézeres szőrtelenítés?

Amíg korábban a borotva, a gyanta vagy a szőrtelenítő krém volt a népszerű megoldás szőrtelenítésre, addig manapság már egyre többen vannak, akik a lézeres szőrtelenítést választják inkább. A régebbi megoldásoknak van ugyanis egy nagy hátránya, mégpedig az, hogy csak egy bizonyos időre nyújtanak megoldást, tehát nem lehet végleges szőrtelenítést végezni velük. A lézeres szőrtelenítés ezzel szemben végleges megoldást nyújt. De hogyan?

A lézeres szőrtelenítés lényege, hogy a lézer csökkenti az aktív szőrtüszők számát, aminek az eredménye tartós, végleges szőrtelenítés lesz. A végleges szőrtelenítés eléréséhez egy kezeléssorozatra van szükség, a szükséges kezelésszám a választott lézertől és a szőr mennyiségéről is függ.

A lézeres szőrtelenítés során a lézer egy adott területe koncentrál, az itt bejuttatott lézerfényt a bőr elnyeli. A lézerfény elnyelését a világos színű bőrrel ellentétben a szőrtüszők fogják elnyelni, mégpedig úgy, hogy a lézer kiégeti a szőrtüszőket. Egy több alkalmas kezeléssorozat után az eredmény ugyan nem lesz teljesen végleges, nagyon ritkán ugyanis szükség lesz utókezelésre a végleges szőrtelenítés fenntartásához.

Mivel a lézeres szőrtelenítés a sötét színű szőrtüszőknél működik, emiatt nem alkalmazható minden bőr és szőrtípus kezelésére. Szerencsére egy szalon felkeresésekor hamar kiderül, hogy alkalmasak vagyunk-e vagy sem, általában az első konzultációért nem is kell fizetni.