Hogyan válaszd ki az első öltönyöd?

Azok, akik rendszeresen viselnek öltönyt tudják, hogy mire kell figyelni, amikor öltöny vásárlásra készülnek. Ha te nem ezek közé az emberek közé tartozol, és tanácsokra van szükséged, akkor jó helyen jársz.

Az első és legfontosabb feltétel, amit egy öltönynek teljesítenie kell, hogy méretre tökéletes legyen. Ez az egyik legegyszerűbb dolog, amire figyelni kell, és ha az öltöny méretét jól megválasztod, nagyon már nem tudsz mellélőni a további tulajdonságokat illetően.

Az öltöny stílusát tekintve olyan legyen, hogy illeszkedjen az alkalomhoz, amire viselni szeretnéd. Üzleti találkozókhoz, tárgyalásokhoz valószínűleg elegánsabb stílusra lesz szükség, mint pl. egy ballagásra.

Érdemes választás előtt megismerkedni a lehetséges színekkel is, valamint azzal, hogy melyik színt milyen alkalomhoz, vagy pl. milyen személyiséghez ajánlják.

Bármilyen öltönyt is választasz, jó esély van rá, hogy el kell vinned egy szabóhoz, ha azt akarod, hogy tökéletesen illeszkedjen hozzád. Ennél egy fokkal jobb megoldás, ha egyéni öltönyt készíttetsz magadnak, mivel az biztos, hogy minden tekintetben tökéletes lesz (feltéve, hogy hozzáértővel készítteted).

Ha tökéletes öltönyt szeretnél, akkor jó esély van rá, hogy a zsebedbe kell nyúlnod érte. Ez nem feltétlenül probléma, minden attól függ, hogy mennyi kiadást engedhetsz meg magadnak egy öltöny vásárlásakor. Természetesen több pénzből könnyebb kiváló öltönyt választani, de egy kis odafigyeléssel és utánajárással az olcsó öltönyök között is meg lehet találni az igazit.