Milyen a minőségi kutyaeledel?

Sokan csak házikosztot etetnek kutyájukkal, azonban ez nem a legjobb megoldás, hanem helyette törekedni kell arra, hogy minőségi eledelekkel etessük kedvencünket, ugyanis ez biztosítja számára az egészséges életet és a megfelelő növekedést. Lássuk, mit is jelent, a minőségi kutyaeledel.

Mivel a kutya ragadozó, így a táplálék fő összetevőjének a húsnak kell lenni. Arra kell azonban figyelni, hogy nem szabad csak hússal etetni kedvencünket, ugyanis akkor nem kapja meg azokat a tápanyagokat, melyekre szüksége van. Ennek megfelelően mindenképpen szükségünk lesz kutyatápra, ami minden étrendhez tökéletes kiegészítőnek.

Az eledeleket tekintve két nagy csoporttal találkozhatunk: száraztápok és konzervek. A különbség nem csak az állagban, hanem az összetételben is jelentkezik. A száraztápok minimális vizet, de rengeteg tápanyagot tartalmaznak, a konzervek pont fordítva, nagy részük víz. Mivel az eledelt úgy kell megválasztani, hogy a megfelelő mennyiségű tápanyagokat tartalmazza, így a rosszabb minőségű eledelekből többet kell fogyasztani ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el vele.

Figyeljünk oda arra is, hogy mindig a kutya életkorának és testalkatának megfelelő táplálékot válasszunk, mivel másra van szüksége a növekedésben levő állatnak, mint a már felnőtt kutyáknak, és természetesen a nagyobb testű ebek is több tápanyagot igényelnek, mint a kisebb kutyusok.

Az eledelek minőségét úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megnézzük az összetételüket. Amelyek sok húst és kevés mesterséges adalékanyagot tartalmaznak, azok valószínűleg egészségesebbek, mint az egyéb termékek.