A tető karbantartása

A legjobb módja a tető karbantartásának az, ha megelőző munkálatokat végzünk. Ezeket elvégezhetjük mi is, ha kisebb, könnyen megoldható problémákról van szó, azonban ha hozzáértő szükséges, akkor érdemes egy tetőfedő alkalmazásán elgondolkodni. A megfelelő karbantartás segítségével rengeteget tudunk spórolni azzal, ha folyamatosan óvjuk a tetőt, javítjuk a kisebb hibákat, mielőtt nagy problémává változnának.

A tető karbantartása

A vizsgálatok gyakorisága több dologtól is függ, ilyenek a tető életkora, az időjárási viszonyok, ha lapos tetőről van szó, akkor figyelembe kell venni azt, hogy mennyien járnak rajta, a korábbi vizsgálatok alatt észrevett hibáktól és azok javításától. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben nem merülnek problémák a tetővel, akkor is érdemes fél évente ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.

Amiket érdemes észben tartani:

  • Minden ellenőrzés során minden lehetséges hibát fel kell tárni, és minél hamarabb javítani azokat.
  • Heves esőzések vagy nagy szélviharok után minden alkalommal végezzünk ellenőrzést, mivel az ismétlődő igénybevételek károsíthatják a tetőt. Ha ránézésre minden rendben van, akkor is érdemes mélyebb elemzést végezni, mivel a szerkezeti hiába nem biztos, hogy szabad szemmel láthatók.
  • A korábbi javításokat is célszerű újra ellenőrizni adott időközönként, hogy megfelelően lettek-e megcsinálva.
  • Csatornák tisztítása, hogy ne legyenek eldugulva, mivel a felgyülemlett víz is károsíthatja a tetőt.
  • Nagyobb jégesők esetén vegyük fel a kapcsolatot a biztosítóval, akkor is, ha nem látható kár a tetőn.
  • A fák rendszeres metszése, hogy a leeső ágak, gallyak, levelek ne a tetőre essenek, mert a felgyülemlett hulladék károsíthatja a tetőt.
Cimke: