Igen, lehetséges klímával fűteni

Ha fűtésről van szó, akkor a legtöbben fával, gázzal vagy távhővel fűtenek. A megemelkedett energiaárak miatt viszont egyre többen vannak, akik más, kevésbé népszerű fűtési módszereket keresnek. Az egyik ilyen a klímával történő fűtés.

A klímás fűtés nem csak lehetséges, hanem több szempontból előnyös is. Már meglévő házaknál, lakásoknál ezt a fűtési rendszert a legegyszerűbb kiépíteni, mert nem kell hozzá kazánt telepíteni és csőrendszert kiépíteni, hanem csak a készülékeket kell felszerelni. Arra kell figyelni azonban, hogy ha klímával szeretnénk fűteni, akkor fűtésre optimalizált klíma vásárlása javasolt. Ma már a legtöbb új klíma készülék képes ugyan fűteni, de nem mindegy, hogy milyen minőségben. A fűtésre optimalizált klímák úgy vannak tervezve, hogy akár a téli hideg időszakban is képesek fűteni, nem csak az enyhébb időben, mint az általános klímák.

A klímák további előnye, hogy nagyon jól szabályozhatók, beállíthatók akkor is, ha nem tartózkodunk otthon. A fűtésre optimalizált klímákon általában van egy ún. temperáló funkció, amely 8 fokon tartja a hőmérsékletet, így nem kell attól tartani, hogy télen fagyás lesz, ha nem tartózkodunk otthon hosszabb ideig. A modern klímák ráadásul wifin keresztül is állíthatók, így bármikor, bárhonnan tudjuk szabályozni a klímák működését.

A szabályozhatóságnak és a fogyasztásnak köszönhetően a klímával fűtés a gazdaságosabb módszerek közé tartozik általában.