Harkány és környéke látnivalói

Harkány és környéke hazánk egyik legszebb része, nem véletlenül látogatja rengeteg turista, kikapcsolódni vágyó ember évről évre. A látnivalók saját szervezésben is megtekinthetők, de akár a Harkány Travel által szervezett utazásokat is igénybe lehet venni. Bejegyzésünk azt mutatja be, mit érdemes Harkány környékén meglátogatni.

Harkányi Gyógy- És Strandfürdő

A 2003-ban felújított gyógyfürdő rengeteg egészségügyi problémára nyújt megoldást. A gyógyfürdő egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja a látogatóknak a gyógyulást.

A gyógyvíz nagy segítséget nyújt mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában.

Siklósi vár

A siklósi vár az egyik legépebben megmaradt vár, és egyben az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény. A vár művészeti kínálatát gazdagítják a történelmi, festészeti, képzőművészeti, megújult állandó és időszakos kiállítások. Számos szórakoztató programmal, komoly- és könnyűzenei koncerttel, nyári színházi előadásokkal várják a látogatókat.

Ős-Dráva Látogatóközpont

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és változatos programokkal várja a közönséget. A tanösvények rendkívül népszerűek, audioguide-dal, mobil applikációval állnak az érdeklődők rendelkezésére.