Mire figyelj szerszámok internetes rendelése esetén

Bármilyen szerszámra, eszközre is van szükséged, ma már egyszerűbb, mint valaha azt beszerezni. Csak felmész az internetre, és szerszámboltok tömegével találod szembe magad. Ez a széles választék, ez a sok lehetőség azonban nem csak lehetőségeket, hanem veszélyeket is rejt magának. Oda kell tehát figyelni, ha nem akarsz pórul járni.

Kerüld a név nélküli szerszámokat

Ha csak keveset használnád a szerszámot, akkor gyakran nem éri megvenni a márkás, nagyon drága termékeket, hanem elég egy rosszabb minőségű darab. Ilyet személyes vásárlás esetén érdemes inkább megvenni, az internetről csak olyan márkát rendelj, amit valamennyire azért ismersz. Ha más nem, legalább nézz utána a kinézett gyártónak az interneten.

Kerüld az ismeretlen webshopokat

A legtöbb szerszám nem tartozik az olcsó termékek közé, így mindenképpen érdemes megbízható webshopból vásárolni. A márkás termékeket általában minden webshop hasonló áron árulja, ha találsz egy olyan kereskedőt, aki jelentősen olcsóbban árulja ugyanazokat a termékeket, mindenképpen nézz utána, hogy nem átverésről van-e szó.

Kedvező visszaküldési feltételek

A hatályos törvények szerint 14 napos feltétel nélküli elállás vonatkozik az online vásárlásokra. Nem mindegy azonban, hogy egy szerszámgépet hogyan tudsz visszaküldeni, ha el szeretnél állni a vásárlástól. Oda kell tehát figyelni arra, hogy a vásárlónak kell-e állni a visszaküldés költségeit.