Hogyan működik a baltadobálás?

Régebben csak a tv-ben láthattuk, ahogy a filmekben elhajítanak egy baltát az emberek, azonban manapság már azonban sportként is funkcionál ez a fajta időtöltés. Egyre több olyan ember van, aki baltadobálássál tölti szabadidejét, nem csak vidéken, hanem a nagyobb városokban, pl. Budapesten is lehet baltát dobálni. Lássuk, mit kell tudni erről a sporttól, időtöltésről.

Érdekesség, hogy annyira profi sportról van szó, hogy már világbajnokságot is rendeznek baltadobálásból, évente kerül megrendezésre, és ma már a legnagyobb amerikai sportcsatorna, az ESPN is közvetíti az eseményt.

Baltadobálás tippek, trükkök

Ha ki szeretnéd próbálni, akkor a biztonságra mindig fokozottan figyelj oda. Ugyan speciális baltáról van szó, nem olyanról, amellyel a fát vágjuk otthon, ennek ellenére könnyű balesetet okozni, szenvedni. Ennek megfelelően a dobósáv mindig legyen szabad, és a célpont mögött/mellett se álljanak emberek, mert az balesetveszélyes lehet. Ajánlott öltözet általában nincs, de célszerű zárt cipőt viselni, hogy az esetlegesen leejtett balta ne sértse fel a lábunkat.

A céltábla fából készül, és a dobások hatására egy idő után elhasználódik, így célszerű rendszeresen ellenőrizni az állapotát, és probléma esetén cserélni azt.

A baltadobálás előtt ajánlott bemelegíteni, ugyanis a balták dobálása megerőltető lehet, főleg azok számára, akik nincsenek jó edzettségi állapotban, így a sérülések megelőzésére oda kell figyelni.