Miért jó döntés Szigetváron kikapcsolódni?

Köszönhetően Magyarország színes történelmének és a természeti adottságainak, rengeteg olyan helyet találhatsz az országban, ahova megéri elmenni kikapcsolódni, pihenni. Az egyik ilyen település Szigetvár, ahol a pihenést és a történelmi nevezetességeket egyszerre lehet élvezni. Lássuk, miért jó döntés itt tölteni nyaralásodat.

A Szigetvári Gyógyfürdő

A város legnagyobb vonzerejét talán a nemrég felújított Gyógyfürdő adja. A föld alól feltörő 62 fokos termálvíz reumatikus panaszok enyhítésére alkalmas. A fürdő emellett kiváló lehetőség strandolásra is. A Gyógyfürdő közvetlen közelében található szigetvári szállásnak köszönhetően nem kell sokat utazni sem, ha csak strandolni szeretnél.

A Szigetvári Vár

A város legnagyobb nevezetessége, látnivalója a híres Szigetvári Vár. A mai vár alapját a 15. században épült vár képezte, itt történt a 16. századi török háborúk egyik legnagyobb csatája. A várat az ostrom során nagyrészt lerombolták, a törökök építették újra, mai állapotát ekkor kapta.

Zrínyi tér

A zrínyi tér a város főtere, itt található az Oroszlán-szobor és a Szent Rókus-templom is. A templom a török időkben dzsámiként funkcionált, mai formáját többszöri átalakítás után nyerte el.

Magyar-Török Barátság Park

A park közvetlenül a város mellett található, azon a helyen, ahogy Szulejmán szultán sátra volt az ostrom alatt. A Parkban két nagy méretű szobor található, Szulejmán szultáné és Zrínyi Miklósé.