Cégkivonat beszerzése pillanatok alatt

Az internet elterjedése jelentősen átalakította az emberek mindennapjait, vásárlási, ügyintézési szokásait. Ma már kevés olyan teendő van, amit nem lehet online intézni, legyen szó személyes vagy akár céges ügyintézésről.

A céges ügyintézés egyik alapját a cégkivonat jelenti. A cégkivonat tartalmaz minden olyan információt egy vállalkozásról, ami a cégjegyzékben megtalálható. Nem csak tartalmazza ezeket az információkat, hanem hitelesen igazolja is azokat, emiatt van rá szükség szinte minden céges ügyintézéskor. A cégkivonat beszerzése korábban cégbíróságon, hosszú várakozás, sorban állás után történt, ma már azonban olyan egyszerű, mint a webáruházas vásárlás.

Felmegyünk a cégkivonat terjesztésével foglalkozó honlapok egyikére, majd kiválasztjuk a cégre vonatkozó szükséges dokumentumot. Innentől kezdve minden ugyanúgy működik, mintha webshopból vásárolnánk. Kosárba tesszük a „terméket”, majd pedig bankkártyával vagy átutalással kifizetjük. Utánvételes rendelésre nincs lehetőség, mert a dokumentumot csak akkor készítik el, ha ki van fizetve az ára.

Bankkártyás fizetés esetén automatikusan, pillanatok alatt megérkezik a megvásárolt dokumentum a megadott e-mail címre. Banki átutalás esetén azonban meg kell várni, amíg megérkezik az átutalt összeg a cégkivonat kibocsátó részére. Szerencsére ilyen esetben is lehetőség van a cégkivonat felgyorsítására, ugyanis több szolgáltató is elküldi azonnal a cégkivonatot e-mailben, ha az átutalás megkezdésének bizonylatát elküldjük számukra.

Várakozási idő tehát csak a papír alapú dokumentumok esetén van, ugyanis ezek tényleg olyanok, mint a webáruházas vásárlások, csak rövidebb várakozási idővel. A papír alapú dokumentumokat ajánlva, elsőbbséggel küldik a szolgáltatók, így másnap már megérkeznek általában.