A személyi edző feladatai

A testedzés, a megfelelő mennyiségű mozgás egyre több ember mindennapjaihoz hozzátartozik. Sokan vannak, akik nem egyedül állnak neki az edzésnek, hanem segítségre van szükségük. Ez a segítség általában egy személyi edző, akinek számos feladata, előnye van az edzést végző személyek számára.

A személyi edzők általában edzőtermekben dolgoznak, és saját ügyfeleikkel foglalkoznak, saját ügyfeleiknek segítenek az edzésben. Nem csabak őket összetéveszteni a teremedzőkkel, akik általában egy edzőterem minden vendégével foglalkoznak, mindenkire figyelnek. A személyi edző tehát csak a saját, egyéni ügyfeleit edzi. Ennek megfelelően nem csak edzőteremben, hanem akár az ügyfél lakásán, privát edzőtermében is tevékenykedhet a személyi edző.

A személyi edző feladatai közé tartozik a tanácsadás, segítség nyújtása ügyfeleinek. Tanácsot tud adni az egészséges táplálkozáshoz, segíteni tud az étrend elkészítésében. Nem csak az étrendet, hanem az edzéstervet is el tudja készíteni a személyi edző. Erre gyakran szükség van, ugyanis egy edzéstervet úgy kell összeállítani, hogy az egyén adottságainak megfelelő legyen.

A személyi edző nem csak összeállítani tudja az edzéstervet, hanem az egyes gyakorlatokat be is tudja mutatni, ellenőrizni, felügyelni tudja, hogy az ügyfele megfelelően végzi-e azokat. A nem megfelelő gyakorlatok balesetveszélyesek, és az edzés hatékonyságát is jelentősen csökkentik.

A személyi edző kiválóan alkalmas a motiváció fenntartására. Sokan vannak, akiknek kevesebb a kitartásuk, akaraterejük, mint amit az edzések megkívánnak, számukra jó megoldást jelenthet egy személyi edző.