A szállásgyűjtő oldalak előnyei és hátrányai

Amíg régen csak úgy lehetett szállást foglalni, hogy fel kellett hívni a szállásokat, érdeklődni a feltételekről, majd telefonon keresztül leadni a foglalást, addig manapság, köszönhetően az internetnek minden pillanatok alatt történik.

Ha pl. budapesti hotelt keresünk, beírjuk a Google-be, és lehetőségek sokasága jön velünk szembe. A lehetőségek közötti döntés megkönnyítésére alakultak meg az ún. szállásgyűjtő oldalak, ahol válogathatunk szállások között, összehasonlíthatjuk őket.

A szállásgyűjtők előnyei

A legnagyobb előny természetesen az ár. Ha egyesével végignézzük az összes szálloda kínálatát, akkor találni fogunk olcsóbb lehetőségeket, mint a szállásgyűjtő oldalakon, azonban itt egy helyen láthatunk mindent, össze tudjuk hasonlítani a szolgáltatásokat, az árakat.

A másik előny a könnyű használhatóság. Nem kell órákat tölteni az egyes hotelek honlapjainak böngészésével, hanem egy ablakban, gyakran összehasonlítási funkció segítségével minden megtalálhatunk.

A szállásgyűjtők hátrányai

Számos szálloda rendelkezik hűségprogrammal, amit legtöbbször csak akkor lehet igénybe venni, ha náluk foglaljuk le a szállást, nem külsős honlap segítségével. Ez kedvezményeket, vagy olyan plusz kiegészítőket jelenthet idővel, melyekért amúgy fizetni kellene.

Egy másik hátrány, hogy nehezebb módosítani utólag a foglalásokon, ha nem közvetlenül a szállodával vagyunk kapcsolatban. Sokszor az alacsonyabb árak annak köszönhetők, hogy a külsős oldalak vissza nem váltható foglalásokat kínálnak.