Tippek weboldal design kialakításához

A honlapkészítés nem olyan egyszerű, mint amennyire elsőre tűnik. Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy ez weboldal megtervezése nekik is menne, ezért neki is állnak megtervezni/elkészíteni saját honlapjukat. Ehhez fogunk tippekkel, tanácsokkal szolgálni.

Mielőtt bárminek is nekifognál, az első lépés, hogy tervet készíts. A honlap designt fel kell építeni, meg kell tervezni, hogy el tudd vele érni a megfelelő hatást. Végig kell gondolni, hogy a felhasználó a honlapra érkezéstől hogyan fog eljutni addig, hogy vásároljon nálad, vagy felvegye veled a kapcsolatot. Ha ez megvan, akkor ez alapján kell felépíteni a teljes weboldalt, mivel ez fog bevételt hozni.

Ennek egyik fontos része a navigáció kialakítása, mivel ennek segítségével fog a felhasználó „közlekedni” a honlapon. Úgy kell kiépíteni, hogy a főoldalról indulva minél kevesebb lépésben el lehessen jutni a vásárlásig, ajánlatkérésig.

Kerüld az ingyenes, tucatképeket a honlap fontos területein. A cikkeknél, blogbejegyzéseknél lehet ilyeneket használni, de a weboldal fő részei minőségi, valamint lehetőleg egyedi képekkel legyenek feltöltve. Ez biztosítja azt többek között, hogy honlapod nem olyan lesz, mint mindenki másé, hanem látszik rajta az egyediség.

Mindenképpen tartalmazzon a honlap kapcsolat oldalt, valamint linkeket a cég közösségi média profiljaira, mivel ezeket az oldalakat (pl. Facebook) az emberek is gyakran használják.

Manapság már a weboldal főoldalát is lehet hosszabbra csinálni, mivel sokan ez alapján tájékozódnak csak, amikor megérkeznek egy weboldalra, így itt érdemes összegyűjteni minden fontos információt egy helyen.