Miért érdemes Lentiben nyaralni?

Lenti városa Zala megyében található, nem messze a szlovén határtól. A település rendkívül népszerű a kikapcsolódni vágyók körében, köszönhetően nagyrészt a helyi Termálfürdőnek. Lenti fő iparágát a Termálfürdőnek köszönhetően a turizmus jelenti, a lenti szállások, apartmanok rengeteg vendéget kell, hogy ellássanak évről évre.

Termálfürdő

A Lenti Gyógyfürdő gyógyvízzel, élményfürdővel, gyógy- és wellness szolgáltatások sokaságával áll az érdeklődők rendelkezésére. A gyógyvíz 40 000 éves, nem véletlenül épült köré egy egész Energiapark.

Jó időben a fürdő népszerűségét a külső medencék emelik. Megtalálható itt szabadtéri gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedence is. Természetesen nem kell a szórakozás hiányától félni akkor sem, ha nem alkalmas az időjárás a szabadtéri strandolásra. A fedett fürdő is 5 medencével rendelkezik, és fedett területen találhatók a gyógyászattal, wellnesszel kapcsolatos szolgáltatások is.

További látnivalók

Lenti közelében több látnivaló, nevezetesség is megtalálható. A kb. 40 km-re található Zalaegerszegen található meg a Mária Magdolna templom, a Kézművesek Háza, a Városi Hangverseny és Kiállítóterem, valamint Zalaegerszeg mesterséges tavát, a Gébárti-tavat is érdemes meglátogatni. Zalaegerszeg mellett található a Csácsbozsoki Arborétum, a 83 hektáros védett terület, ahol Zala megye erdősült vidékének valamennyi jellemző fa- és cserjefaja megtalálható.