A műanyag nyílászárók előnyei

Amíg korábban szinte mindenki a fából készült ablakokat preferálta, addig ma már egyre többen vannak, akik ezeket a fa nyílászárókat műanyag nyílászárókra cserélik, és az új lakások, házak is javarészt műanyag nyílászárókkal készülnek.

A műanyag nyílászárók népszerűségüket elsősorban a kiváló hőszigetelő hatásuknak köszönhetik, ugyanis sokkal jobb szigeteléssel rendelkeznek, mint a fa vagy alumínium ablakok. A jó hőszigetelő képesség azt jelenti, hogy kevesebbet kell majd fűteni, ami hosszú távon akár a műanyag ablakok magasabb árát is ki fogja termelni.

A műanyag nyílászárókat nem kell újrafesteni, felületkezelni, hanem megvásárlás után minimális karbantartás mellett évtizedekig is megoldást jelentenek. Ha fa nyílászárót használunk, akkor azt pár évente le kell csiszolni, festeni, ha azt szeretnénk, hogy 10 év múlva is használni tudjuk.

A műanyag ablakok, ajtók tisztítása rendkívül egyszerű, a sima felületnek köszönhetően akár tiszta vízzel, vagy vagy minimális mosogatószerrel is kiválóan tisztíthatók. Fa nyílászárók esetén már nehezebb a helyzet, ugyanis a fa felületek nem egyenletesek, valamint ha nincsenek megfelelően kezelve, akkor a vizet is beszívhatják, ami tisztítás közben nem túl előnyös.

Korábban az volt a hátránya a műanyag nyílászáróknak, hogy csak fehér és barna színben lehetett őket kapni, manapság azonban már szinte bármilyen színben megvásárolhatók.