Dél-Dunántúl kirándulóhelyei

A Dél-Dunántúl hazánk egyik legszebb területe, számos látnivalóval, kirándulóhellyel.

Az egyik ilyen kirándulóhely Harkány, a helyi gyógyfürdővel. Az itt található gyógyvíz az egész kontinensen egyedülálló, klinikailag igazoltan kiválóan alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati panaszok, valamint bőrbetegségek gyógyítására is. A gyógyfürdő részleg mellett a strandfürdő is rendkívül népszerű az ide látogatók körében.

Paks városát is érdemes meglátogatni, ha a Dunántúlon járunk, itt működik ugyanis az ország egyetlen atomerőműve. Az erőmű bejárható, belülről is megtekinthető, érdemes több napot szánni a város és környékének bejárására, a http://www.familiapizzeria.hu/ szállásaiban meg is szállhatunk.

Kirándulásra kiváló az Orfűi-tó és Abaliget is. Az orfűi tórendszer legnagyobb tava a Pécsi-tó a fürdőzők, a horgászok és a vízi sportolók kedvenc kikapcsolódási helye. Az orfűi Aquapark pedig csúszdákkal, medencékkel, vízi játékokkal várja az ide látogatókat.

Az Abaligeti Cseppkőbarlang nagyon látványos természeti csoda, emellett a 97%-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak köszönhetően a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek segít tüneteik enyhítésében.