A lézeres szemműtétek ára: mire figyeljünk?

A lézeres szemműtéteket számos feltétel alapján össze lehet hasonlítani, de legtöbben mindig arra kíváncsiak, hogy milyen különbségek vannak a lézeres szemműtétek árai között, melyik kezelést éri meg a legjobban választani.

A legolcsóbb kezelés általában a PRK. Ez az egyik legrégebbi szemműtét, egy lézerre van szükség hozzá, és az egyénre szabott PRK kiváló eredményekkel tud szolgálni a látásproblémákkal küzdők számára. Hátránya, hogy a műtétet követő 3 napban idegentest érzés fog fellépni, ugyanis ennyi idő kell a PRK kezelés alatt a szaruhártya ledörzsölt hámrétegének visszahámosodására. Emellett a PRK után hosszabb felépülési időre kell számítani, mint a modern kezelések során. Egy kicsit kényelmesebb megoldás a No-Touch PRK, ahol ez a ledörzsölés nem mechanikusan, hanem lézerrel történik.

A következő szint a LASIK, amely kényelmes kezelést és felépülést ígér, azonban súlyos szövődményekkel járhat, így csak akkor éri meg ezt választani, ha nem fog fellépni a szövődmény. Mivel ezt előre nem lehet látni, így célszerű másik kezelést választani.

A FEMTO kezelés már a jóval költségesebb szemműtétek közé tartozik, mivel 2 lézerre van szükség hozzá. Előnye, hogy nincs idegentest érzés, gyors a felépülés és a szövődmények előfordulásának esélyes is nagyon minimális.

A FEMTO továbbfejlesztett, modernebb változata a Visumax. A Visumax drágább, mint a FEMTO, de jóval kíméletesebb is, ráadásul olyan pácienseken is végezhető, akiknek szemfenéki elváltozásuk van, szemben a FEMTO-val.