Mikor érdemes klímát szereltetni?

Az egyre melegebb nyári időjárás miatt egyre többen vannak, akik klímát szereltetnek otthonukba, irodájukba. Ha te is klíma vásárláson gondolkodsz, akkor érdemes egy kicsit előre tervezni a szerelés időpontjával kapcsolatban.

A legnépszerűbb időpont a klíma vásárlásra a késő tavasz és a nyár hónapjai. Ennek az oka egyszerű, ekkor van a legmelegebb, és amikor az emberek rájönnek, hogy nem bírják klíma nélkül a nagy meleget, akkor elhatározzák, hogy klímát vesznek. Ebben az időszakban a legnagyobb tehát a kínálat, ami a klíma árán, és legfőképpen a szerelés árán is meglátszik.

A nyári időszakban jellemző, hogy a klímaszerelők megemelik az áraikat, ekkor ugyanis bármit el lehet adni, reggeltől estig lehet dolgozni, szerelni, annyian szeretnének klímát maguknak. Érdemes tehát egy kicsit előre tervezni, és ha te már tudod, hogy klímát szeretnél, akkor nem pont erre az időszakra időzíteni a vásárlást. Arról nem is beszélve, hogy nyáron gyakran heteket kell várni a megnövelt szerelési árak mellett arra is, hogy egyáltalán legyen ideje a szakembernek beszerelni a klímát.

Szakemberre viszont mindenképpen szükség lesz, nem lehet „kihagyni”, mert a jogszabályok szerint csak azok telepíthetnek klímát, akik megfelelő jogosultsággal rendelkeznek. Érdemes tehát a hidegebb hónapokra időzíteni a klíma vásárlást, a szerelők is jobban ráérnek, az árak is általában alacsonyabbak.